• Een oplossing zonder hak- en breekwerk  • Expertiseverslag ontvangen binnen 3 werkdagen    • Geen voorrijkosten  • Alle soorten lekkages opsporen    • Mogelijkheden tot klein bouwkundig herstel

Direct bellen?

+3278319985

Specialistische lekkage detectie in samenwerking met een bouwbedrijf

  24/7 bereikbaar

  Landelijke dekking

  Binnen 1 uur ter plaatse

  Snelle service 

Direct Offerte opvragen →

Ultrices lekdetectie werd ingeschakeld om een lekkage op te sporen in Emmen voor bouwbedrijf Buursema. Hier was namelijk sprake van een hevige lekkage uit het plafond in de wachtruimte van een fysiotherapiepraktijk. Hierdoor ontstonden er vochtplekken in het plafond en was er sprake van vochtoverlast voor de patiënten.

Boven de fysiotherapiepraktijk bevond zich een grote appartement complex. Hierdoor was het erg lastig om de exacte lekkage bron te lokaliseren, omdat het lek vanuit verschillende appartementen leek te komen. Er werd gestart doormiddel van het uitvoeren van uitgebreide vochtanalyses bij meerdere appartementen boven de praktijk. Aan de hand van deze vochtmetingen werd een rasteranalyse gemaakt, waardoor de bron nauwkeurig gelokaliseerd kon worden.

Echter was het onderzoek nog niet afgerond bij het vinden van het juiste appartement. Er moest namelijk nog onderzocht worden, wat er precies lekkage veroorzaakte in het appartement en waar dit het geval was. Dit werd gedaan door verschillende meettechnieken in te zetten, namelijk: druktesten, traceergas, UV-kleurtesten en thermografie.

Deze methoden toonden aan dat er een lek zat in de afvoer van een van de appartementen boven de praktijk. Ook werd hierdoor de exacte locatie van het lek in de afvoer getraceerd. Hierdoor kon Bouwbedrijf Buursema direct een plan van aanpak opstellen voor de reparatie. De lekkage kon daardoor binnen een dag succesvol opgelost worden.

Direct Offerte opvragen →