• Een oplossing zonder hak- en breekwerk  • Expertiseverslag ontvangen binnen 3 werkdagen    • Geen voorrijkosten  • Alle soorten lekkages opsporen    • Mogelijkheden tot klein bouwkundig herstel

Direct bellen?

+3278319985

Succesvolle opsporing hardnekkige bouwkundige lekkage

  24/7 bereikbaar

  Landelijke dekking

  Binnen 1 uur ter plaatse

  Snelle service 

Direct Offerte opvragen →

Voor het detecteren van bouwkundige lekkages gebruiken de specialisten van Ultrices verschillende methoden. Zoals rooktesten, simulatietesten, UV-technieken en thermografie. Zo werd Ultrices hiervoor ingeschakeld door het management van een McDonald’s in Assen. Waar een hardnekkige lekkage overlast veroorzaakte voor zowel het personeel als de gasten.

Het betrof hier een lekkage afkomstig van een groot plat dak. Het volledige dak werd door ons visueel geïnspecteerd op afwijkingen, zoals al eerder gedaan door een reeks vakmannen hiervoor.

Vervolgens werd als tweede stap een rooktest uitgevoerd. Hiervoor wordt er door de specialist een verbinding gemaakt tussen de rookmachine en het plat dak. Hierdoor wordt er onder druk rook onder de dakbedekking geblazen. Vervolgens wordt op elke plek waar rookuittreding geconstateerd wordt, gecontroleerd of het om een daadwerkelijke lekkage bron gaat.

Binnen 30 minuten na de start van deze test, werd rookuittreding geconstateerd op de randen van de afvoer opening, precies op de aansluiting van regenafvoer op het plat dak. Hier kwam het rook uit scheuren die bij visuele inspectie niet opvallen, maar wel lekkage veroorzaken. Hier is door de specialisten direct een noodreparatie uitgevoerd. Vervolgens doen wij een regensimulatietest om aan te tonen dat de lekkage blijvend verholpen is.

Direct Offerte opvragen →